Searching...
7/9/10

Οικολογική θεατρική παράσταση για παιδιά «ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΓΗΣ»


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Κεντρική Σκηνή
Πειραιώς 206 / 210.34.18.550.

από 10 Οκτώβριου έως 26 Δεκέμβριου 2010

Στο Μεγάλο Δικαστήριο του Σύμπαντος ο αέρας, η θάλασσα, η βροχή και η βροχούλα, το δάσος και ο εκπρόσωπος των ζώων, κατηγορούν τον άνθρωπο για τα οικολογικά προβλήματα. Συμβολικά ζητούνται ευθύνες από ένα παιδί ως εκπρόσωπο των ανθρώπων και «μελλοντικό καταστροφέα». Η Μητέρα Γη επεμβαίνει: «Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου! Αυτός που πραγματικά φταίει είναι ο Δράκος της αδιαφορίας!».

Το παιδί, πρόθυμα αναλαμβάνει την αποστολή να βρει κάτι πραγματικά άχρηστο. Σε ένα υπέροχο ταξίδι περιπέτειας και γνώσης ανακαλύπτει τις οικολογικές ισορροπίες, γίνεται φίλος με ζώα, πουλιά, μυρμήγκια και δέντρα και σώζει το δάσος με τη βοήθεια της σύννεφο-πυροσβεστικής.

Όταν συναντιέται με το δράκο, αποπροσανατολίζεται. Αφυπνίζεται, όμως, από το χαρούμενο Ανακυκλωτή που με φαντασία μεταμορφώνει, «άχρηστα» αντικείμενα σε μουσικά όργανα…. «Υπάρχει μία μυστική σύνδεση ανάμεσα στον Άνθρωπο, τη Φύση και την Αγάπη! Πότισε με Αγάπη τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις σου και θα δεις τον κόσμο γύρω σου να ομορφαίνει!» Το παιδί ενθουσιάζεται! Συνειδητοποιεί τη δύναμή του! Σοφό πια, αντιμετωπίζει το δικό του Δράκο της Αδιαφορίας και ελευθερώνει το «Τραγούδι της Γης».

Άνθρωποι με τις χούφτες γεμάτες σπόρους, που έχουν κάνει τρόπο ζωής το ενδιαφέρον για το περιβάλλον, ξεπροβάλλουν κι όλοι μαζί χορεύουν στο γαϊτανάκι της φύσης.

Κι ο κύκλος γίνεται όλο και πιο μεγάλος! Ένας κύκλος που αγκαλιάζει τη Γη! Έλα κι εσύ!

Παραστάσεις
Για το κοινό: Κυριακή, στις 11:15 πμ. / Κρατήσεις: 210.34.18.550.
Για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: Καθημερινά Δευτ.- Παρασκ. στις 10:00 πμ.
Τηλέφωνα: 2105450698, 6947687132-3 / info@lotinos-ilios.gr / www.lotinos-ilios.gr
Υπεύθυνη οργάνωσης παραστάσεων: Άννα Παπαμάρκου
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Άρης Ασπρούλης (arisas84@yahoo.gr / 69.34.58.16.24.)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενα-Στίχοι: Λεωνίδας Ψέλτουρας, Άννα Παπαμάρκου
Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου
Σκηνοθεσία σκιών: Αντιγόνη Παρούση
Μουσική Σύνθεση: Χρήστος Σταματίου, Στάθης Σκουρόπουλος
Μάσκες: Κατερίνα Θεοφανοπούλου, Απολλωνία Θεοχάρις
Κούκλες /Φιγούρες/ Σκηνικά: Απολλωνία Θεοχάρις
Κοστούμια: Κατερίνα Θεοφανοπούλου, Ντομινίκ Ντελκός
Video Art/ Ηχητικά - Οπτικά Εφέ: Λεωνίδας Ψέλτουρας
Φωτισμός/ ηχοληψία: Ευδαίμων Άμροτος

Παίζουν: Αγγελική Ματοπούλου, Άννα Παπαμάρκου, Ειρήνη Ανδρέου, Μαρία Μισσήν

Από την ομάδα Λώτινος Ήλιος:
Υπηρετώντας με αγάπη και υπευθυνότητα το χώρο του παιδικού θεάματος, η θεατρική παράσταση «Το Τραγούδι της Γης» κέρδισε επάξια την επιβράβευση μικρών και μεγάλων ως μια ψυχαγωγική και εκπαιδευτική παράσταση υψηλής ποιότητας.
Είναι ένας ύμνος στη Μητέρα Γη κι ένα τρυφερό τραγούδι που αγκαλιάζει τα πλάσματα της, προτάσσοντας το «Εμείς» αντί του «εγώ». Είναι ένας παιάνας που αφυπνίζει την οικολογική συνείδηση.
Απόλυτα συντονισμένη με το ρυθμό της παιδικής φαντασίας, η παράσταση με το χιούμορ, τις εκπλήξεις και το σφρίγος της συνεπαίρνει τα παιδιά. Επιβλητικές μάσκες, γιγάντιες κούκλες και πολύχρωμες σκιές συναντούν την εκφραστικότητα των ηθοποιών μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων, μουσικής και χορού. Η σκηνοθετική ευφυΐα εντάσσει τα παιδιά στα δρώμενα, δίνοντας την ευκαιρία να εκφραστούν με ενθουσιασμό και πάθος.
Είναι πραγματική ικανοποίηση μετά από κάθε παράσταση που βλέπουμε τα παιδιά με λαμπερά κι ευχαριστημένα προσωπάκια να συγχαίρουν αυθόρμητα τους ηθοποιούς!
Η εταιρεία πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Λώτινος Ήλιος» για δύο χρόνια ταξίδεψε με «Το Τραγούδι της Γης» σε θέατρα όλης της Ελλάδας παίζοντας αποκλειστικά για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τον Οκτώβριο ανοίγει τις πόρτες του θεάτρου του και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να απολαύσουν την παράσταση.

Ενημερωτικά - εκπαιδευτικά έντυπα που διανέμονται δωρεάν στην παράσταση:

Για τα παιδιά: το ειδικό τεύχος με αφιέρωμα στην οικολογία (32 σελίδες)
Για τους εκπαιδευτικούς: Βοήθημα σχεδιασμού μαθήματος με αφορμή την παράσταση με χρήσιμες πληροφορίες για το περιβάλλον (13 σελίδες)
 
Back to top!